A jeges italokat keresik a leggyakrabban a vendégek a kőröshegyi Völgyhíd Konyha és Rét nevű étteremben. De fagyiból és gyümölcslevekből is többet kérnek a nagy melegben. Az egyik kedvenc például ez a dinnyeléből készült ital. Sokan ilyenkor az ételekből is a könnyedebb nyári salátákat választják.

Az étterem tulajdonosa azt meséli: ilyenkor nyárra szinte teljesen átalakítják az étlapot és a hőséghez igazítják azt. 

- Ilyenkor a húsmentes ételeket részesítik előnyben a vendégek, mi is igyekszünk a köreteinket, a főzelékeinket így átalakítani kicsit. Az italok közül a víz és a különböző gyümölcslevek a legkelendőbbek - tette hozzá az étterem tulajdonosa, Szalai Dezső.

Ezen kívül a fagylaltkelyheknek is most van a szezonja. A hűsítő gyümölcsösökön kívül a pisztácia a másik kedvenc. A dietetikusok azt mondják: ilyenkor a magas víztartalmú ételket érdemes fogyasztani. Így az itthon termesztett szezonális zöldségeket, gyümölcsöket is be lehet építeni nyári étrendünkbe. Kimondottan magas víztartalma van például a görögdinnyének, a tökféléknek és az uborkának is.

Címkék: étkezés, forróság, kis szines, nyár