A Deseda-tó körüli bicikliút lett 2022-ben az év kerékpárútja egy internetes szavazáson. Ez a cím pedig feltette Kaposvárt az ország bringás térképére. A már meglévő kerékpárutakat sokan használják, a Deseda körüli útvonal pedig kifejezetten népszerű a kikapcsolódásra vágyók körében is. De nemcsak a tó körüli bringaút áll a kaposváriak rendelkezésére. A város 1,4 milliárd forintot költ a kerékpáros fejlesztésekre.

- Jelenleg több helyszínen is zajlanak a munkálatok a kerékpárút hálózatunk fejlesztése érdekében. Ezeknek a legjelentősebb helyszínei a Füredi út, a Jutai út, az Izzó utca, illetve a Guba Sándor utca - válaszolta kérdésünkre a megyeszékhelye alpolgármestere, Pintér Rómeó.

A kerékpáros közlekedésre ösztönzés egyik eleme a közbringa rendszer kiépítése is. A mozgásban gazdag életmód ugyanis az Egészséges Kaposvár program kiemelt célja. 

Ilyen kerékpárok érkeznek majd Kaposvárra.
Ilyen kerékpárok érkeznek majd Kaposvárra.

- Nagyon-nagyon fontos és régóta várt fejlesztés a Kaposvári Tekergőnek az üzembe helyezése. A dokkoló-állomások telepítése elindult a mögöttünk álló hetekben, 18 ilyen állomást fogunk telepíteni, amelyen 170 elektromos rásegítéses kerékpárral tekerhetnek majd a mozogni vágyók - tette hozzá Pintér Rómeó.

A kaposvári Tekergőt bérlettel illetve egyszeri jeggyel is igénybe lehet majd venni. A helyi lakosok Kaposvár Kártyával kedvezményesen használhatják majd a közbringa rendszert.

Címkék: kaposvári tekergő, kerékpár, fejlesztés, kaposvár, kis szines