Mintegy 180 ezren vesznek részt az Erzsébet-táborok idei programjaiban, a tervek szerint jövőre még több táborozót fogadnak majd - közölte csütörtöki, zánkai sajtótájékoztatóján a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára.

Hornung Ágnes elmondta, hogy 175-180 ezren pihenhetnek idén év végig a különféle Erzsébet-táborokban, köztük ottalvós, napközi, családi, erdélyi, gyógyító és diabétesztáborokban valamint az Erzsébet-karácsonyon. A két balatoni táborba, Zánkára és Fonyódligetre nyár végéig összesen 35 ezer résztvevőt várnak.

A 2012-ben az Erzsébet-program részeként indult Erzsébet-táborokban az elmúlt tíz esztendő alatt egymillióan vehettek részt - ismertette.

Minden évben vannak újdonságok, napi több mint hatvan program közül választhatnak a táborozók - közölte az államtitkár. Zánkán újdonságként cirkuszi előadás, exatlonpálya, egyházzenei koncert és digitáliskompetencia-fejlesztő programok várják a gyermekeket. Ezen kívül különböző kulturális, sport-, és ismeretterjesztő foglakozásokon lehet részt venni.

Címkék: Erzsébet tábor, diák, Fonyódliget, kis szines