Tombol a nyár, sokan megtervezték már, hogy hol szeretnének nyaralni. Sokan vannak olyanok, akiknek idén is a Balaton lesz a Riviéra, de vannak, akik az aktív pihenést, a túrázás élményét választják. Az általunk megkérdezett kaposváriak között voltak, akiket egy-egy korábban már meglátogatott ország kultúrája és hangulata csábított vissza. 

null


Egy horvátországi nyaralás ugyanakkor idén harmadával többe kerül, mint a világjárvány előtt. Igaz, a tengerpart közelsége miatt az áremelkedés sem veszi el a turisták kedvét.

Újra megjelentek az egzotikus utak és az amerikai üdülőhelyek kínálatai is az utazási irodák prospektusaiban. Ezek immár a járványügyi korlátozások nélkül várják a turistákat. Az utazási kedvre nincs panasz az áremelkedések ellenére sem. A foglalások száma már most meghaladják a három évvel ezelőttit.


A magyar turisták leginkább Görögországba, Törökországba és Horvátországba utaznak. Ez 2020 előtt is jellemző volt és továbbra is ezek az országok a legnépszerűbbek. De ezeken túl népszerű úti cél még Egyiptom, Tunézia, a spanyol illetve az olasz tengerpart - tette hozzá Braun Enikő, az OTP Travel Kaposvár irodavezetője.


A szakember szerint az elmúlt években felértékelődött az utasbiztosítás is. Ilyet ma már azok is kötnek, akik korábban egyáltalán nem gondoltak erre.

Címkék: nyaralás, külföld, magyarország, kis szines