Örömmel vette át új rendszámtábláját a napokban Benedek János. A cégvezető azt mondja: tetszik neki az új dizájn. 

- Folyamatosan cseréljük a flottánkat, ezért is vásároltunk új autót. Ízléses, európai színvonalú lett az új rendszám, nekünk tetszik - tette hozzá Benedek János.

Az új típusú rendszámtáblákat kaphatják meg az új autót vásárlók vagy azok, akik elvesztették a régit. Mivel hazánkban folyamatosan emelkedik a gépjárművek száma, a régi táblák elfogytak. Ezért vezették be ezt a 4 betűből és 3 számjegyből álló azonosítót. Ezen Magyarország címere is szerepel.

A kormányablakok tapasztalatai szerint egyébként a koronavírus-járvány nem törte meg az autóvásárlási kedvet.   

null

Neszményi Zsolt kormánymegbízott az első somogyi rendszám átadásán elmondta, hogy a megyében évente mintegy 9 ezer rendszámot adnak ki a kormányhivatal munkatársai. Ez a szám 2018-ban és 2019-ben 9062, illetve 9749 volt. 2020-ban a koronavírus megjelenésének évében 9136, míg 2021-ben 8467 rendszámot adtak kis a megyében.

A kiadott rendszámok mennyisége nem tükrözi a megyében futó gépjárművek számát, hiszen a forgalomba-helyezés bárhol megtörténhet az országban. A kormányhivatalok országos hatáskörben járnak el, így Somogy megyébe is érkeznek más megyéből ügyfelek.

Címkék: rendszámtábla, kormányhivatal, somogy megye, kis szines