Több mint ezerötszáz somogyi gyermek kirándulását támogatja idén a megyei önkormányzat a „Szülőföldem Somogyország” Program keretében.

A tavalyi évhez hasonlóan idén sem iskolák, hanem települési- és települési nemzetiségi önkormányzatok pályázhattak a vissza nem térítendő támogatásra. Bár a jótékonysági Megyebál idén is elmaradt, ám a megyei önkormányzat mellett a korábbi támogatók is fontosnak érezték, hogy a gyermekek ellátogathassanak egy-egy somogyi helyszínre.

A program célja ezúttal sem változott, változatlanul feltétel volt, hogy a pályázó egynapos kirándulását Somogy megyébe szervezze a gyermek lakóhelyétől távolabb eső településre a nyári hónapokban vagy kora ősszel. Minden pályázat nem felelt meg a kiírásnak, illetve határidőn túl, az elbírálás után is érkezett több, ezért azokat nem lehetett figyelembe venni, támogatásban részesíteni.

Az előző évnél lényegesen magasabb keret állt rendelkezésre, ami több gyermek kikapcsolódását is jelenti. Tavaly harmincegy önkormányzat - huszonhat települési és öt nemzetiségi –, s ezzel 916 diák részesült összesen 2 millió 860 ezer forint támogatásban. A somogyi vállalkozások idén közel 1,3 millióval többet szántak erre a nemes célra.

Az ő hozzájárulásuknak is köszönhető, hogy a kiírásnak megfelelő pályázatokról született döntés alapján negyvennyolc önkormányzat - harminckilenc települési és kilenc nemzetiségi – részesül összesen 4 millió 445 ezer forint támogatásban. A megyei önkormányzat ezzel a döntéssel újabb 1547 diák számára biztosítja Somogyország értékeinek megismerését.

Címkék: szülőföldem somogyország, megyei közgyűlés, kirándulás, támogatás, kis szines