A SEFAG Zrt. idén is számos kirándulóhelyen valósít meg turisztikai fejlesztéseket a somogyi erdőben, ennek egyik állomása a Balatonberény-Somoshegy területén épített kilátó, melyről megcsodálható az egyedülálló balatoni panoráma. A Magyar Természetjáró Szövetség partnerségével megvalósuló projekt célja az erdei szabadidős tevékenységek kapcsolatrendszerének kialakítása – különösen a gyalogos járásmód fejlesztésével. 

fotó: Szigeti Edit
fotó: Szigeti Edit

A 15 méter magas, 5 szintes fakilátóból páratlan balatoni panorámában gyönyörködhetnek a látogatók. A látkép a Keszthelyi öböl keleti felétől a Tihanyi félszigetig az északi és a déli part domborzati viszonyait, a széles vízfelületet és a településeket is mutatja. A kilátó első és második szintjén található kiszélesített járó- és pihenő felületek a kilátó élménygazdagságát növelik. A teraszokon padok szolgálják a pihenést és lehetőséget biztosítanak a látogatóknak a látványban való elmerülésbe.

fotó: Szigeti Edit
fotó: Szigeti Edit

A kilátó, mint ahogy a Balaton térségében megvalósuló létesítmények mindegyike alternatívát kínál a szezon meghosszabbítására, hiszen a környékén lévő erdő remek kirándulási, pihenési célpont. Cseres-tölgyes erdőtársulás, a cserjék, a lágyszárú növények minden évszakban más-más arcukat mutatják a látogatóknak.

Címkék: Somoshegy, erdőgazdaság, panoráma, Sefag, kilátó, Somogy, Balaton, kis szines