A kerítések már állnak, most a sétakört alakítják ki a Petőfi utcában a harmadik városi kutyafuttatónál. Hogy ide épüljön a létesítményt, azt az itt élő kutyatulajdonosok javasolták. Az első hivatalos kutyafuttatót még 2019-ben adták át a Cseri parkban, majd ezt követte a második a Búzavirág és a Pipacs utcai zöldterületen.

Mindkét helyen úgy alakították ki a futtatót, hogy nem csupán egy területet zártak körbe kerítéssel, hanem 7 féle eszközt is kihelyeztek annak érdekében, hogy a kutyatartók fejleszthessék az ebek mozgását. Ilyen lesz a Petőfi utcai sétáltató is.

- A kerítés mellett padot, kukákat és két játszódombot is telepítünk majd ide - mondta a pénteki sajtóeseményen Szita Károly polgármester.

null

A becslések szerint körülbelül 8000 kutyát tartanak Kaposváron. A tömbházakban élő gazdáknak hatékony segítséget nyújtanak az ilyen futtatók. 

- Én hiszek abban, hogy a felelős állattartás terjed. Ezt alá kell támasztani eszközökkel is és a kutyafuttató is ilyen, szükséges ahhoz, hogy a gazdik felelősen tudják tartani a kutyáikat - tette hozzá Boncz Edit, a Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesület elnöke.

A Petőfi utcai létesítményt legkésőbb július végéig vehetik birtokba a gazdák és négylábú kedvenceik.

Címkék: kutyafuttató, petőfi utca, kaposvár, kis szines