Az utóbbi években elmaradtak a fesztiválok Kaposváron a koronavírus-járvány miatt. Idén azonban ismét megtartják a legtöbb zenés, táncos rendezvényt, így a Ripp-Rónai Fesztivált is.

- Amikor átneveztük a Festők Városa Hangulatfesztivált, akkor az volt a városvezetés célja, hogy egy olyan fesztivált hozzunk létre, ahol maga Rippl-Rónai József is jól érezte volna magát. Ehhez a kitűzött zsinórmértékhez még soha nem álltunk olyan közel, mint idén - nyilatkozta egy csütörtöki sajtóeseményen Kaposvár alpolgármestere, Pintér Rómeó

Az összművészeti fesztiválnak 3 nagy helyszíne lesz. Az ingyenes családi és gyermekprogramoknak a Vaszary park ad otthont, a sétálóutcán és a Kossuth téren pedig koncertek és kirakodó vásárok kapnak helyet.

A harmadik helyszín a Városligetben lesz, ahol izgalmas fesztiválhangulatot hoznak létre a szervezők. Az oda szóló jegyeket már megvásárolhatják az érdeklődők.

- Arra teszünk kísérletet, hogy a Rippl-Rónai Fesztivált a következő években méltó módon helyezzük el az országos fesztivál térképen - tette hozzá a szervezők részéről Fülöp Péter.

A rendezvény részeként kiállítás nyílik Mednyánszky László festőművész munkásságából is, ami a fesztivál ideje alatt hosszabbított nyitvatartással várja  a látogatókat. 

- Ekkora mértékű életmű kiállítása művésznek nem nagyon volt még Magyarországon. Egy olyan anyagot fogunk ide hozni, amire az ország  minden részéről várjuk azokat, akiket érdekel Mednyánszky László és munkássága - tette hozzá Szita Melinda, a Csiky Gergely Színház és Kulturális Központ Közhasznú Nonprofit Kft. marketing menedzsere.

A fesztiválra diák és családbarát jegyet is lehet váltani, kaposvári lakcímkártyával pedig további kedvezményekhez juthatnak hozzá az itt élők. A részleteket ide kattintva találják.

Címkék: 2022, rippl-rónai fesztivál, fesztivál, kis szines