"A kaposvári iskolák és óvodák felhívásához már az első szóra nagyon sokan csatlakoztak. 170 doboznyi játék és 6 zsák plüss gyűlt össze. Ezt most átadjuk az Ökumenikus Segélyszervezetnek, mert nekik országszerte vannak kapcsolataik és tapasztalatuk is az adományok hatékony szétosztásában" - mondta ma délelőtt a Kaposvár Aréna parkolójában, egy furgon rakodása közben Dr. Giber Vilmos, önkormányzati képviselő.

A felajánlásokat az Ökumenikus Segélyszervezet kaposvári Biztos Kezdet Gyerekházának központvezetője, Bacza Barbara vette át, aki hozzátette: "Somogyban négy helyszínen vannak segélypontok, ahol összesen 100-110 gyermekkel találkozni. A csecsemőtől a kiskamaszig. Ők úgy jöttek el otthonról, hogy csak a legszükségesebbeket pakolták pottyászaikba, játékot nem. Ezek a gyerekek nagyon megviseltek. Azt gondolom, ha csak egy-egy apró játékkal is, de szebbé tehetjük egy napját, akkor már megérte ez a gyűjtés"

A segélyszervezet ugyanakkor továbbra is várja a felajánlásokat. Most leginkább tisztálkodási szereket, bébiételeket és pelenkákat gyűjtenek.

Címkék: Ukrajna, menekült, felajánl, ökumenikus, adomány, jótékony, család, szülő, játék, Kaposvár, kis szines