Úgy tűnik, a fesztiválínség – és az ezzel járó feszültség – 2022-ben végre feloldódik: augusztus 18-21. között tizedszerre nyitja meg kapuit Zamárdiban a STRAND Fesztivál, a MOL Nagyon Balaton egyik fő eseménye. További jó hír, hogy a fellépők listája újabb világsztárokkal és közel 50 hazai fellépővel bővült. A két év kihagyást követően ismét Zamárdiban megrendezett fesztiválra bérletet vásárlók most az ukrán menekültek sorsán is segítenek.
 
Idén nem egyszerűen csak visszatér Zamárdiba a STRAND Fesztivál, de a szervezők a megszokott színvonalú nemzetközi kínálattal készülnek a négynapos Balaton-parti programra. A korábban bejelentett világsztárokon felül idén a Nagystrandon lép fel Sean Paul, a Clean Bandit, Alvaro Soler és a francia house DJ, Kungs is. A STRAND Fesztivál korábban bejelentett előadói közt olyan fesztiválsztárokat találunk, mint Parov Stelar, Tom Walker, Sam Feldt és a The Stickman.
 
Sean Paul legutóbb 2019-ben járt volna Magyarországon, ám akkor betegségre hivatkozva lemondani kényszerült fellépését. A jamaikai rapper rajongói így az idei STRAND Fesztiválon pótolhatják az elmaradt koncertélményt. Az idén máris új dallal, az „Everything But You”-val jelentkező Clean Bandit brit elektropop-trió már többször adott Magyarországon koncertet, Alvaro Solert azonban eddig mindössze egy alkalommal hallhatta élőben a hazai közönség, augusztus 20-án igazi ünnepi fiesztát várhatunk tőle.  A még mindig csak 25 éves Kungs pedig a David Guettát követő francia house DJ-k új generációját képviseli majd a fesztiválon. A STRAND vasárnapi headlinerét csak nyáron jelentik be a szervezők, de a következő hetekben még sok meglepetés vár a közönségre.

null

 
A külföldi neveken túl 50-nél is több hazai előadónak is biztos helye van már az augusztus 18-21. között megrendezett STRAND Fesztivál programjában. A két évvel ezelőtti mezőny olyan nevekkel bővült, akik már főszerepet kaptak a programban, ilyen Azahraih, Dzsúdló, vagy éppen a Carson Coma.  Az augusztus 20-i ünnepi programot április 11-én jelentik be a szervezők, annyit azonban már most is tudni lehet, hogy itt, a zamárdi Nagystrandon durran majd a Balaton legnagyobb tűzijátéka.

A 2013-ban, a MOL Nagyon Balaton-sorozat kiemelt eseményeként elindított STRAND Fesztiválra a három és négynapos bérletek mellett kedvezményes diákjegy is vásárolható 29 990 forintért. A napijegyek ára az érdeklődéssel párhuzamosan emelkedik, így érdemes mihamarabb megvásárolni azokat. A fesztivál szervezője, a VOLT Produkció minden márciusban, áprilisban és májusban megvásárolt bérletből 1000 forinttal az Ukrajnából menekülőket segíti az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül.

Címkék: strand fesztivál, zamárdi, balaton, kis szines