Az ételfutárok egy helyi alapítványnak ajánlották fel a hétvégi borravalójukat. Ilyen kezdeményezésre eddig még nem volt példa Kaposváron. 

- Gondoltuk, hogy most kihasználjuk ezt a lehetőséget és megmutatjuk, hogy nemcsak egyszerű futárok vagyunk, hanem tudunk mi is jótékonykodni - mondta az akcióról Peternel Attila, a Foodpanda egyik kaposvári futára.

null

Az online borravalóból befolyt összeget a futárok saját zsebből kiegészítették, majd a cég központja is az akció mellé állt. 

- Bár egyedi kezdeményezés volt, a Foodpanda amikor hallott erről a kezdeményezésről, azt mondta, hogy ő ezt az összeget ki fogja egészíteni, jelen esetben megduplázta, amit szeretnék nekik megköszönni, mert szerintem ez egy nagyon szép gesztus volt a cég részéről - tette hozzá Matusa Zsolt, a kaposvári futárok csapatkapitánya.

null

A csaknem 150 ezer forintnak az anyaotthon intézményvezetője nagyon örült, hiszen az ünnepek előtt mindig jól jön a segítség.  

- Az összegyűjtött összeg nagyon jól fog jönni a családok karácsonyi vacsorájához, illetve a karácsonyi tartós élelmiszercsomagjukat kiegészíteni - válaszolta kérdésünkre a Borostyánvirág Anyaotthon intézményvezetője, Bíró Dániel

Az adománnyal az anyaotthon lakóit is boldoggá tették, hiszen a futárok a pénz mellett több zsák ruhát is összegyűjtöttek. Az intézményben évek óta hagyomány, hogy az itt élő családokat karácsonykor megvendégelik és ünnepi hangulatot teremtenek nekik.

Címkék: foodpanda, borostyánvirág anyaotthon, karácsony, kis szines