Több mint 20 gyermek számára szervezett élményekben gazdag programot az Ökumenikus Segélyszervezet Budapesten az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozat helyszínén.

A zömében 12-14 éves korosztályú, a segélyszervezet kürtöspusztai Jelenlét Pontjának látókörében, nehéz körülmények között élő családokból érkező gyerekek egyik csoportja a mézeskalács tésztájának gyúrásába, szaggatásába és sütésébe kapcsolódott be, egy másik csapat pedig az elkészült süteményeket díszítette föl.

Míg a gyermekek harmadik csoportja a Szent István tér közepén található korcsolyapályán, ismert önkéntesek vezetésével korcsolyázott, addig a negyedik csapat a vásár kovácsműhelyében vett részt élményfoglalkozáson. A gyermekprogramokba az Ökumenikus Segélyszervezet olyan ismert önkéntesei kapcsolódtak be, mint Wolf Kati énekes, Katus Attila sportaerobic világbajnok, Mezei Léda színész, Harsányi Levente műsorvezető, Várnagy Andrea Liszt-Ferenc díjas zongoraművész és Kovács Lázár séf.

fotó: Fekete Dániel/MÖS
fotó: Fekete Dániel/MÖS

Az élménynap közben forró teával és egy finom uzsonnával kedveskedtek a gyerekeknek az Adventi Ünnep a Bazilikánál program szervezői.

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója elmondta: „Amellett, hogy a szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtés a szervezet egész éves munkájának a támogatásáról szól, a gyerekek esetében különösen fontos, hogy olyan élményekkel gazdagodhassanak, melyeket másképpen nem lenne lehetőségük átélni az ünnepek alatt, erről szól ez a délután.”

A rendezvény kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtéséhez. A Segélyszervezet ünnepi segélyakcióit és egész éves rászorulókért végzett munkáját a 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként 250 forinttal lehet támogatni!

Címkék: Kürtöspuszta, segélyszervezet, ökumenikus, rászoruló, élmény, jótékony, advent, gyermek, kis szines