Somogy megyében összesen 1192 kelengyecsomagot osztanak szét a kormány Családbarát programjának keretében. Ilyet azok a szülők kapnak, akiknek már megszületett vagy ez év végig megszületik a gyermekük. Somogyban a megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház jutatta el a jogosultaknak az adományokat.

"Azt gondolom, hogy nemes gesztus, hogy a fiatal anyukáknak, kis csecsemőknek ajándékot adunk. Minden anyuka örül az ilyen csomagnak" - mondta el kérdésünkre Bogdán Imre, a szervezet vezetője.

kelengyecsomag


Vörös Petra novemberre várja második gyermekét, most egy kisfiú érkezik a családba. Ők kislányuk születésénél már kaptak egy babadobozt, azt akkor a várostól vehették át, most a kormánytól is kapnak egy csomagot.

"Én nagyon hasznosnak találtam ezt a dolgot anno a kislányomnál is, mert pontosan olyan dolgokat kaptunk ajándékba a várostól, önkormányzattól, amire abszolút szüksége van ilyen újdonsült, kisgyermekes családnak, főleg úgy, hogy nálunk első baba volt." - fogalmazta meg véleményét Vörös Petra.

kelengyecsomag

Kaposvár 2016 óta segíti a kismamákat a Babadobozzal.

"Kaposváron már hagyománya van, hogy köszönetet mondjunk azoknak az édesanyáknak és édesapáknak, akik gyermekükkel megajándékoznak bennünket. Mert engedjék meg nekünk azt, hogy ilyenkor mi is örüljünk az önök örömének és sikerének. Mert ezzel persze a családjukat gyarapították, de ezzel együtt gyarapítottak egy közösséget, a kaposváriaknak a közösségét. És ezért találkozunk időnként az Életfánál is." - mondta el a hétfőiátadó ünnepségen a város polgármestere, Szita Károly.

A polgármester a védőnőknek is köszönetet mondott munkájukért és az átadón az is elhangzott, hogy Magyarországon pozitív irányba mozdultak a népesedési mutatók az elmúlt években. Egyre többen kötnek házasságot és egyre nagyobb a gyermekvállalási kedv. Ez a célja a város Gyarapodó Kaposvár programjának is.

Címkék: babakelengye, csomag, kormány, támogatás, kis szines