Balaton legnagyobb szabadtéri vízicsúszdája 1988-től működik Balatonfenyvesen, ám a 2000-es évek elején veszélyessé vált és le kellett zárni. Ezt követően a létesítmény közel két évtizedig nem üzemelt. A felújítást Balatonfenyves önkormányzata vállalta magára, ami először megvásárolta a tulajdonostól a csúszdákat, hogy támogatást tudjon találni a munkálatokra. Végül a Magyar Turisztikai Ügynökség egy felhívására pályáztak sikeresen.

"A mi csúszdánk 113 millió forintba került és ebből 100 millió forintos támogatási pénzt tudtunk realizálni. Azt gondolom, hogy az idei nyárnak, Fenyvesnek biztosan, de még a környéknek is az egyik nagy attrakciója lesz, mert amikor 30-40 fok van, akkor az emberek szívesen használják ezt a fajta játékot. De a lényege az, hogy a fürdőzéshez, a fürdőzés kultúrájához, szervesen hozzátartozik." - mondta el kérdésünkre Balatonfenyves polgármestere, Lombár Gábor.


Újra üzemel a balatonfenyvesi csúszdaÚjra üzemel a balatonfenyvesi csúszdaÚjra üzemel a balatonfenyvesi csúszdaÚjra üzemel a balatonfenyvesi csúszda
Újra üzemel a balatonfenyvesi csúszda
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A létesítmény 18 év után idén nyáron nyitotta meg újra kapuit. A két külön kategóriájú csúszdát 12, illetve 14 éves kor felett lehet használni. A fenyvesi óriáscsúszdák viharjelzés idején balesetvédelmi okokból nem üzemelnek, de egyébként egész nyáron várják a fürdőzőket.

Címkék: csúszda, Balatonfenyves, strand, kis szines