A Magyar Közút Nonprofit Zrt. nemrég már készített egy hőkamerás drónfelvételeket arról, hogy hőségriadó idején hány fokos az M7-es autópálya burkolata.

Tegnap pedig egy aszfaltozási munkánál is megmérték, hogy hőségriadó idején milyen körülmények között kell dolgoznia a szakembereknek. A méréseik alapján míg a külső, fás környezetben alig több mint 36 fok volt, addig az aszfaltozás mellett már 50 fok felett volt a burkolat hőmérséklete, az aszfalt terítésekor pedig már közel 140 fokot mértek.

Az elmúlt napokban egyébként a társaság valamennyi munkaterületére és munkahelyére kiterjedően hőségriasztást rendeltek el. A munkavédelmi előírásokat szem előtt tartva, megfelelően gondoskodnak az utakon dolgozó - útüzemeltető és útellenőr - szakembereikről hőség idején. Minden esetben biztosítják számukra az egészséget nem veszélyeztető, biztonságos munkavégzés feltételeit, továbbá fokozottan ellenőrzik azok meglétét. Az úton dolgozó munkavállalók számára a leégés ellen megfelelő öltözéket (UV védelemmel ellátott szemüveg, nyári sapka) és magas faktorszámú védőkészítményt biztosítanak. A munkákat a lehetőségekhez képest megpróbálják átütemezni, úgy, hogy a szolgáltatás színvonala ezáltal ne csökkenjen és a forgalombiztonság fenntartásához szükséges munkákat el tudják látni.

 

Címkék: aszfalt, forróság, autópálya, sztráda, közút, hőség, kis szines