Kastélyosdombóról, az Ökumenikus Segélyszervezet gyermektáborának helyszínéről indult és a barcsi szabadstrandon ért véget a térség első Jótékonysági Családi Sportnapja szombaton.

A kastélyosdombói rajt előtt Katus Attila világ- és Európa-bajnok aerobik sportoló melegítette be a 238 résztvevőt, akik igazi látványkülönlegességként ezután hatalmas élőképben formálták meg az Ökumenikus Segélyszervezet 1353-as adományvonalának számait.

null

A hagyományteremtő kezdeményezés kettős célkitűzéssel került meghirdetésre. Egyrészt minél több emberrel megismertetni az ország egyik legszebb kerékpárútját, illetve a Dráva menti térség természeti kincseit, másrészt felhívni a figyelmet a Felhőtlen gyermekkor adománygyűjtésre, melynek keretében az Ökumenikus Segélyszervezet a nyári táborokra és az egész évben zajló gyermekfejlesztő programjaira gyűjt támogatásokat a 1353-as adományvonalon.

null

A résztevőket nem versenyezni várták, hanem egy felhőtlen közösségi eseményre, ahol kicsik és nagyok saját tempójuknak és kedvüknek megfelelően teljesíthetnek különböző távokat kerékpárral (14,2 km), futva (14,2 vagy 8,5 km) vagy akár gyalogosan (8,5 km) is. 

A regisztrált versenyzőket a barcsi célban birka- és szarvas pörkölttel várta az Ökumenikus Segélyszervezet, a Barcsi Turisztikai, Gasztronómiai és Kulturális Egyesület pedig (az aktuális járványügyi előírásoknak megfelelő) színes programokkal készült.

null

A rendezvényt Koós Csaba Tibor, Barcs polgármestere, Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója, Madarász Zsuzsanna, a Barcsi Turisztikai, Gasztronómiai és Kulturális Egyesület vezetője és Kirízs Zsolt, Kastélyosdombó polgármestere nyitotta meg. A rajt előtt fúvós zenekar és majorette csoport színesítette a programot.

Címkék: kastélyosdombó, ökumenikus segélyszervezet, sportnap, kis szines