- Több hajón megújultak a külső és belső burkolatok, a bútorzat és a büfétér.

- A hajóflotta jelentős részén az ablakokra fényszűrő és energiatakarékos üvegfólia került.

- A hajókon található utastájékoztató eszközökön a balatoni hajózás történelmét és a Balaton-parti települések látnivalóit, szolgáltatásait bemutató kisfilmeket ismerhetnek meg az utazók.

- A települések közötti hajójáratokon gyereksarok várja a családosokat.

- Az idei hajózási főidényben megújul a társaság honlapja, amely mobileszközökön is könnyen kezelhető lesz.

- A jegypénztárakban továbbra is megvásárolható a BAHART kártya több típusa, melyek jelentős kedvezményt biztosítanak a jegyek kiváltásakor.

- A nyári hajózási főszezonban július 3. és augusztus 30 között, 8 héten keresztül a kedvelt programhajók - bulihajók 9 kikötőből, heti 19 alkalommal, varázshajók 8 kikötőből heti 8 alkalommal lesznek elérhetőek. Sétahajó szolgáltatást 15 kikötőből heti 268 alkalommal kínál a jubiláló BAHART.

- A főidényben, péntek-szombat-vasárnap a késő esti órákban is elérhető lesz Siófokról Balatonfüred, illetve Balatonfüredről Siófok.

- Balatonmáriafürdőről Badacsonyba átszállás nélkül lehet majd eljutni a főidényben Balatongyörök, Szigliget hajóállomások érintésével.

- Keszthelyről átszállás nélkül lehet eljutni Balatonmáriafürdőre, Balatongyörök érintésével. Badacsony és Szigliget balatongyöröki átszállással érhető el a Keszthelyről induló utasok számára.

- Június 12. és augusztus 29. között minden nap el lehet jutni Balatonalmádiból, Alsóörsről Balatonfüredre, Tihanyba.

- A főidényben, hétvégi napokon (péntek-szombat-vasárnap) az esti órákban ismét közvetlenül (Balatonfüred érintése nélkül) elérhetővé válik Siófok hajóállomás Alsóörsről és Balatonalmádiból. Szombati, vasárnapi és hétfői napokon pedig a reggeli órákban Siófokról lehet közvetlenül Balatonalmádiba és Alsóörsre hajózni.

- Főszezonban heti két napon Alsóörsön is indítunk sétahajó és naplemente járatokat.

- Balatonszemesen a főszezonban heti két napon naplemente túra indul a Tünde motorossal.

- Balatonmáriafürdőn és Balatongyörökön a főszezonban minden pénteken és szombaton elérhető lesz a bulihajó program.

A 2021-es jubileumi év tervezett kiemelkedő eseményei:

- Őszig 3 kikötőben - Siófokon, Balatonfüreden és Badacsonyban - kültéri kiállítások mutatják be az elmúlt 175 év főbb eseményeit a balatoni hajózással kapcsolatban.

- Június végén a Helka nosztalgiahajó 130 éves évfordulója alkalmából Keszthelyen ünnepélyes születésnapi köszöntéssel, aktivitással készül a BAHART.

- 5 frekventált kikötőben - Balatonfüreden, Keszthelyen, Balatonbogláron, Badacsonyban és Siófokon roadshow-k és akciók várják az utasokat. Következő állomás: Keszthely, június 25.

- 2021. június 24-én a jubileumi év 175. napján 17,5% kedvezménnyel várja a Társaság utasait személyhajói fedélzetén.

- Országos művészeti pályázat több korosztálynak (iskolásoktól a felnőtt művészekig).

- Szeptember 18-án a BAHART és más személyhajózási társaságok hajóinak nagyszabású együttállása, felvonulása a Balatonon.

Címkék: hajózás, hajó, közlekedés, Balaton, kis szines