Néhány nappal ezelőtt a Honvéd utcai aluljárónál, a Bethlen téri körforgalomnál és a Berzsenyi parkban is palántáztak Kaposváron. Ilyenkor tavasszal 80 ezer tő egynyári növényt ültetnek ki városszerte a szakemberek.

Az, hogy hová, milyen virágok kerülnek, a többi között attól is függ, hogy az adott helyszín napos, vagy inkább árnyékos - mondta el kérdésünkre a aposvári Városüzemeltetési Nonprofit Kft. kertészeti csoportvezetője, Dombos Borbála Regina: "Egy-egy ilyen alkalommal 3100 négyzetméter felületet ültetünk ki egynyári virágokkal. Természetesen, ami árnyékos helyen van, ott első körön vízvirágot és begóniát ültetünk, a naposabb helyszínekre kék szalvia, piros szalvia, petúnia és bársonyvirág kerül."

A virágosítás idén pár napot csúszott a megszokotthoz képest, mert a palántáknak a tavaszi hideg, az ültetésnek pedig az eső nem kedvezett. Jóllehet a szakamberek már jóval korábban megtervezték, hogy a város mely pontjára, milyen növényeket ültessenek. Arra törekednek, hogy mindig más arcukat mutassák a színpompás virágágyások.

A virágok mellett Kaposvár a bokrok és fák gondozására is kiemelt figyelmet fordít. A zöldterületeket pedig rendszeres kaszálással tartják rendben a szakemberek.

Címkék: egynyári, palánta, virág, Kaposvár, kis szines