A Mosdóson élő Szabó Gábor évek óta használ informatikai eszközöket. Laptopján egy felovasó program segíti az írásos anyagok megértésében. A gép és a hozzátartozó program nagyban megkönnyíti a mindennapjait és a munkavégzését.

Ma délután a Kaposvár Center Lions Klub gyűjtési akciójának köszönhetően számítógépeket adott át a vakok és gyengénlátók megyei szervezetének. Az érdekvédők felolvasó programokat telepítenek rájuk és átadják tagjaiknak.

- Az önálló életvitel kilakításához egy látássérültnek szinte elengedhetetlen ma valamilyen informatikai eszköz használata. A tagok nagy része ellenben nem tudja megengedni magának, hogy számítógépet, esetleg okostelefont vásároljon magának, úgyhogy nagyon nagy segítség lesz azoknak, akik ezeket a gépeket megkapják - nyilatkozta a Vakok és Gyengénlátók Somogy Megyei Egyesületének elnöke, Dányádiné Molnár Cecília.

A vakok és gyengénlátóknak ezek az informatikai eszközök kinyitják a világot és könyebben tudnak érvényesülni a munka világában is, ezért indított gyűjtést a jótékonysági szervezet.

null

- A Somogy megyei vakok és gyengénlátók csoportjával évek óta tartjuk a kapcsolatot. Itt merült fel, hogy nagy szükség lenne a mindennapi élethez informatikai eszközökre. A gyűjtés eredménye három laptop és egy asztali gép lett - tette hozzá Tomka Anna, a Kaposvár Center Lions Club klubelnöke.

A vakok és gyengénlátók érdekképviselete egy pályázat keretében hirdeti meg a laptopokat, valamint az asztali számítógépet. Azt remélik, hogy fiatalokhoz és idősebbekhez egyaránt eljuthat a felajánlás.

Címkék: laptop, gyengénlátók, lions klub, kis szines