Fennállásának 50. évfoldulóját ünnepli a Somogy Megyei Erdészeti és Faipari Zrt. Az 1970-ben megalakult vállalat fél évszázad óta több mint 80 ezer hektárnyi erdőt gondoz és nemzetközi szinten is jelentős vadgazdálkodást folytat. Jelenlegi 8 erdészete, a faipari üzeme, valamint a Kardosfai Hotele és a közjóléti létesítmények közvetve több ezer embernek adnak munkát.

A cég egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja a Zselici Csillagvizsgáló, amelyet már több mint 60 ezren látogattak meg. De az Erdők Házát is egyre többen keresik fel, főleg családok és óvodás, valamint iskolás csoportok.

sefag 50

A Sefag a fennállásának 50. évfordulójára egy kiadvánnyal, a Fél évszázad a somogyi erdőkért című könyvvel emlékezik. A kötetben több mint 250 oldalon mutatják be a vállalat életének legfontosabb állomásait és eredményeit.  

„Bemutattuk a jelenlegi felállást, hogy kik a dolgozóink, kik voltak a vezető elődjeink egy-egy erdészetnél. Utána gyakorlatilag valamennyi ágazatot, erdőművelést, a természetvédelmet, a fahasználatot, a faipart, a kereskedelmet, mindent sorra vettün,k és az ágazatok működéséről írtunk.” - számolt be a kiadványról Pintér Ottó, a Zselici Erdészet igazgatója.

A cég a következő évtizedekben is szeretné a rábízott természeti kincseket a lehető legnagyobb szaktudással megőrizni, fejleszteni.

 

sefag 50

„Továbbra is szeretnénk ezt a kezünkben lévő nagy nemzeti kincset, az erdőt ezen a színvonalon kezelni, ahogy eddig tettük, és ahogy az elődeink is tették. Lehetőleg szeretnénk még a meglévő erdőállományunk minőségén is javítani. Illetve nemcsak a minőségén, hanem területileg is, hiszen tavaly elkezdődött egy kormányprogram, egy erdősítési telepítési program, amiben már mi is részt vettünk.” - mondta el Fehér István, a Somogy Megyei Erdészeti és Faipari Zrt. vezérigazgatója.

A Sefag gőzerővel készül az Egy a természettel elnevezésű világkiállításra is. A Zselici Erdészet területén például a szakmai programon kívül színházi előadás és kulturális esemény is várja majd a látogatókat.

Címkék: erdőgazdaság, jubileum, Sefag, Somogy, kis szines