A vadhúst előbb hártyázzák majd lemérik, úgy csomagolják a kaposvári campus 2003-ban kialakított vadfeldolgozójában. A bőszénfai kis üzemben évente átlagosan 300 vadat dolgoznak fel, ezek többsége saját vadászterületről származik. A minőség a kezdetek óta az egyik legfontosabb szempont a feldolgozás során.

Nagy János, a vadgazdálkodási tájközpont vezetője úgy fogalmazott: kellő odafigyeléssel és precizitással próbálnak versenypozíciókat elérni. Ezt díjazta a Magyar Konyha Kiadó is.

- Ez egy hatalmas megtiszteltetés nekünk. Hét évvel ezelőtt a Magyar Gasztrónómiai Egyesület Aranyszalag védjeggyel díjazott minket. Ezek mind olyan visszajelzések, amik azt mutatják, hogy jó úton haladunk - tette hozzá Nyitrainé Perák Bernadett, a Vadfeldolgozó Üzem vezetője.

A vadhúsból készült ételeket a tájközpont éttermében is népszerűsítik. Ezek számos formában elérhetőek a vírusmnetes időszakban. Szakértők azt mondják: a vadonélő állatok húsa nagyon egészséges, mert gyakorlatilag nincsen benne zsír, hozzáadott hormon vagy antibiotikum. Ráadásul más húsokhoz képest nagyobb mennyiségben tartalmaznak ásványi anyagokat és vitaminokat is.

Címkék: magyar konyha, vadfeldolgozó, díj, kis szines