Yehudi Menuhin kezdeményezésére 1975-ben az UNESCO október 1-jét A zene világnapjává nyilvánította. A hegedűművész szerint meg kell becsülnünk a csöndet, az ezerarcú muzsikát megismernünk azért fontos, mert közelebb hozza egymáshoz az embereket és a kultúrákat.

Mi pedig olvasóinkat szeretnénk kicsit közelebb hozni kollégáink zenei ízléséhez. Gyűjtésünket kezdjük a hölgyekkel.

Stanics Adrienn kolléganőnk a kínai származású francia csellista, Yo-Yo Ma egyik koncertjéből hozott egy részletet. Az előadó Johann Sebastian Bach egyik művét adta elő még 2015-ben.

Yo-Yo Ma Bach Cello Suite No.1 in G Major

Yo-Yo Ma at the Prom 2015

Ügyvezetőnk, Répás Orsolya egy Led Zeppelin feldolgozást küldött gyűjteményünkbe. A dalt már csaknem 5 millióan látták YouTubeon.

HEART - STAIRWAY TO HEAVEN in HD - The Kennedy Center Honors LED ZEPPELIN, 2012.

On Dec. 26 the 2012 Kennedy Center Honors was aired on national television for the first time on CBS. During the event, which took place at the Kennedy Cente...

Riporterünk és időjárás-jelentőnk Pál Patrícia egy Republic számot küldött felhívásunkra: "Mindig is nagy kedvencem volt a Republic, de ez a szám különösen fontos az életemben. Amikor ugyanis édesanyám várandós volt velem, állandóan ezt a számot játszották a rádióban, otthon is sokat hallgatta, így tudat alatt is belopta magát a szívembe ez a vidám kis nóta."

Republic - Szállj El Kismadár

Facebook: https://www.facebook.com/republicegyuttes/ Instagram: https://www.instagram.com/republic_egyuttes/ Spotify: http://spoti.fi/2shnPsH Deezer: http://...

Operatőreink igen változatos dalokkal kápráztattak el minket. Fülöp Zsolt kollégánk az angol lemezlovas, Ott egyik számát hozta el.

"15 évvel ezelőtt találtam meg Ott-ot és azóta is havi szinten előveszem a diszkográfiáját. Az angol előadó volt egyébként a kapudrog számomra az egész experimental-psydub-psytrance stílushoz, melynek előadóit (Shpongle, Infected Mushroom, Younger Brother) a mai napig rendszeresen hallgatom."

Ott - Squirrel And Biscuits

Album: Ott - Mir buy the album http://ottsonic.bandcamp.com/ Released: 15.03.2011 Style: Dub, Downtempo, Experimental

Legfiatalabb kamerásunk, Dausek Dániel egy Koncz Zsuzsa dalt küldött nekünk. Ahogy fogalmazott: "Ezt választottam, mert jó a ritmusa, jó a szövege és tükrözi az életet."

Koncz Zsuzsa - Barátság

Tolcsvay László - Müller Péter Sziámi

Operatőr szekciónkat Sinyi Zsolt folytatta. Ő csupán ennyit fűzött a Mandoki Soulmates zenéjéhez: "Progresszív és jó hallgatni."

Mandoki Soulmates - Hungarian Pictures LIVE

That was Hungarian Pictures LIVE! Hamburg, Munich, Dortmund, Berlin ----------------------------------------------- -----------------------------------------...

Horváth Tamás - aki a kamerázás mellett televíziónk képújságjáért is felel - akár napokig is tudná sorolni a kedvenc számait. Minket most a 80-as évekbe repít vissza.

One 2 Many -- "Downtown" (1989)

Alternate Take Music Video Rarely Seen. This Dance Club Hit in 1989 Was Hard to Find on Music Video Programs of the Day. Enjoy!

Szalai Róbert operatőr kollégánk egyenesen két zenét is hozott. Első választását így jellemezte: "Én is voltam gyerek, még maradnék is, de a rendőri túlkapásoktól, hatalmi kiütközésektől mindig berzenkedek."

NWA - Fuk Da Police

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

A másik pedig az Iron Maiden 1980-as zenéje, a Running Free: "Ez az a dal, amihez soha nem lehetek elég fáradt; beindul a headbang-elés, pedig csak középtempós. Sajnos az idei bécsújhelyi koncert a COVID-19 miatt elmaradt, de bosszúból pont ezt a lemezt vettem meg a fonyódi bolhapiacon a nyáron."

Iron Maiden - Running Free (Live Long Beach Arena) [1998 Remastered Version] #13

Iron Maiden Álbum: Live After Death (CD 1) Ano: 1985

Következzenek híradónk felelős szerkesztői. Gulyás Lóránt a Vágtázó Halottkémektől hozott egy zenét. Indoklásában ez állt: "Ebben a dalban tényleg benne van a világmindenség energiája."

Vágtázó Halottkémek (VHK) - Hunok Csatája

A semmi kapuin dörömbölve, 1997.

Burián Károlytól szintén két zenét is kaptunk. Az első mellé ezt írta: "Amikor komolytalanul szerethetővé lehet tenni a komolyat."

MozART GROUP Bobby McFerrin

Fun with Eine Kleine Nacht Musik

Míg a második mellé ezt: "Nekem önmagáért beszél, egy öreg punker szerzeménye egy zseniális jazz banda előadásában."

Dave Brubeck - Golden Brown

Stream, download, or pre-order the vinyl - https://song.link/x8dbz30pxcDBQ A little tribute to Dave Greenfield (keyboardist with The Stranglers who died with...

E sorok írója, Ivánkovics István pedig sportriporterként egy igazán aktuális művel készült. Csak ennyit fűzött hozzá: "Hajrá Fradi!"

UEFA Champions League Theme Song [Lyrics On Screen]

UEFA Champions League Theme Song with On Screen lyrics.

Köszönjük, hogy velünk tartottak, kommentben önök is osszák meg velünk kedvenc zenéiket!

Címkék: zene világnapja, kapos tv, kapospont, kis szines