Az illegális hulladéklerakók felszámolásának kaposvári módszereiről beszélt a városháza környezetfejlesztési igazgatója a Kossuth Rádióban. A somogyi megyeszékhely ugyanis mintaváros a "Tisztítsuk meg az Országot!" programban.

Kovács Katalin elmondta: Kaposvár azért is lehet példakép más városok előtt, mert nálunk évekkel ezelőtt kezdődött a munka, olyan hulladékkezelési rendszer működik itt, amelynek keretében mindenki el tudja helyezni hulladékát, legyen az zöld, szelektív vagy építési-bontási törmelék. Ezen felül a hulladékudvarok ingyenesen átveszik a szemetet.

A főként a külterületeken gondot okozó  illegális lerakók kapcsán úgy fogalmazott: nemcsak felszámolják ezeket a szeméthalmokat, hanem  nyomoznak is azok ellen, akik lerakták azokat és hatósági útra terelik az ügyet.

Emellett vadkamerákkal is figyelik azokat, akik nem szabályszerűen, az út mellé rakják le a szemetet. Ezzel a módszerrel egyébként idáig 13 esetben buktattak le illegálisan szemetelőket Kaposáron. Tettükért mindannyian 100 és 150 ezer forint közötti bírságot kaptak.

A beszélgetést ide kattintva lehet visszahallgatni 16:18-tól.

Címkék: kovács katalin, illegális hulladék, kossuth rádió, szemét, kis szines