- Ötszáz fő feletti zenés táncos rendezvényeket továbbra sem lehet tartani - hangzott el a csütörtöki Kormányinfón. A zenészek érthető okokból enyhítéseket szeretnének, de augusztus 15-éig a kormány ezen nem tervez változtatni - közölte Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter. Július végén születhet döntés arról, hogy legyen-e változás, vagy sem, de ma több érv szól amellett, hogy augusztus 15. után se lehessen ilyen rendezvényeket tartani - tette hozzá.

A csütörtöki hírre reagáltak a zamárdi Strand Fesztivál szervezői is. Egyelőre főként türelmet kérnek az érdeklődőktől, de az esetben, ha a rendezvény elmaradna, a jegyek-bérletek 2021-es cseréjére, vagy visszaváltására lehetőséget biztosítanak.

Strand Fesztivál Official

Tegnap óta nem sokat hallottatok rólunk. Annál többet beszélgetünk a... fellépőinkkel, a hazai fesztiválok, koncertek szervezőivel. Mi is csak kapkodjuk a fejünket, bíztatjuk egymást... A 2020-as év szerte a világon és nálunk, Magyarországon is rengeteg gondot és bizonytalanságot hozott...

Az idei Strand Fesztiválon - melyet augusztus 18-tól 22-ig rendeznek a Balatonnál - a tervek szerint a Lost Frequencies, Alle Farben, Sikdope, FuntCase, Chime, Franky Nuts és Oliverse is fellép.

Címkék: kormányinfó, strand fesztivál, koronavírus, kis szines