Nyaranta több tucat gyermek ragad pecabotot hétről-hétre a Deseda partján, a horgásztáborban. Itt, a nagy érdeklődésre való tekintettel, minden évben több turnust indítanak a szervezők. Most az utolsó pillanatig vártak, hogy mi lesz a nyári táborok sorsa.

A koronavírus-járvány miatt ugyanis sokáig kérdéses volt, hogy lehet táborokat szervezni, vagy sem. Végül a napközis és az ottalvós táborok is zöld utat kaptak.

- Én azt gondolom, hogy óriási igény lesz idén a táborokra. Egyrészt mert be voltak zárva a gyerekek és szabadulnának, másrészt pedig a szülőknél elfogytak a szabadságok és jó helyen akarják majd tudni a gyerekeket - tette hozzá Farkas Szilárd, a Kaposvári Sporthorgász Egyesület táborvezetője.

A napközis táborokon kívül tehát ottalvós táborokat is lehet szervezni, ám mindegyik esetében komoly biztonsági előírásoknak kell megfelelniük a táborvezetők, a szülőknek, a gyerekeknek és persze a körülményeknek.

Tóth Béla, a Táborfigyelő.hu ügyvezetője kérdésünkre elmondta: a szülőknek egy nyilatkozatot kell kitölteniük, hogy a gyermeke egészséges, valamint a táborokban is csak egészségesen állhatnak munkába a dolgozók. A táborhelyet fertőtleníteni kell, illetve higiéniai oktatást is kell tartani a gyerekeknek. Ha esetleg valaki lebetegszik, őt el kell különíteni.

Mindezeken felül a 300 főnél nagyobb táborokban kötelező egy tábororvos jelenléte is, aki folyamatosan felügyelni tudja a gyermekek állapotát, egészségét.

Címkék: érdeklődés, tábor, nyár, kis szines