A honvédelmi miniszter, Benkő Tibor tett kedden látogatást Kaposváron. Mások mellett felkereste a 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezredet is. A megye minden szegletéből mintegy 250 nyugállományú katona várta a minisztert arra a kötetlen fórumra, ahol az őket leginkább érintő kérdésekre is válaszokat kaphattak.

null

A honvédelmi és haderőfejlesztési reform egyik fontos területe az idősek életkörülményeinek javítása, mindennapjaik segítése. A kaposvári megbeszélésen ezt vázolta fel a honvédelmi miniszter a megjelentek előtt.

- A honvédelmi és haderőfejlesztési program életpályát vázol fel a honvédelemért tenni akaró fiataloknak, az aktív katonáknak, emellett fontos feladat, hogy gondoskodjanak a nyugállományba kerülőkről is. A kormányprogrammal és az idősügyi politikával összhangban meg kell találni a lehetőségét nyugdíjasaik segítésére - tette hozzá dr. Benkő Tibor, honvédelmi miniszter.

null

A minisztérium nemcsak az adott nyugállományú hivatásos katonákról kíván gondoskodni, hanem azok családjáról is, hiszen nélkülük nem tudtak volna megfelelni az esküjükben tett fogadalmuknak.

A honvédelmi miniszter többek között Kaposvár polgármesterével is egyeztetett kedden. Szita Károly erről a Facebook oldalán számolt be.

Kaposvár járt a honvédelmi miniszter

Kaposvár katonaváros, és az is marad.

Címkék: honvédelmi miniszter, benkő tibor, honvédelem, kaposvár, kis szines