Ezen a hétvégén rendezték meg a 12. Nemzeti Vágtát Budapesten a Hősök terén. Somogyi József révén kaposvári versenyzőnek is szurkolhattunk, aki még augusztusban nyerte meg a Kaposvári Vágtát, amivel kiérdemelte a jogot hogy indulhasson a fő futamon.

Somogyi József Fernando Délceggel állt rajthoz a szombati előfutamon, ahol a második helyen ért célba 75,83 másodperces idővel, ami a szabályzat szerint azt jelenti, hogy kvalifikálta magát a vasárnap délelőtti középfutamra.

Fotó: MTI/Mohai Balázs
Fotó: MTI/Mohai Balázs

A vasárnap a második középfutamon indult a kaposvári lovas, ahol ha hajszállal is, de sikerült elsőként befutnia, amivel bekerült az esti döntőbe.

Az esti döntőn is jól futott Fernando Délceg nyergében Somogyi József, de a futamot a tavalyi győztes, a temerini Nagy Arnold nyerte meg, a bajai Németh János és a kaposvári Somogyi József előtt.

Somogyi József tehát harmadik lett a Nemzeti Vágtán, amivel a vágta történetének legjobb kaposvári eredményét érte el, illetve beállította a legjobb somogyi eredményt is, hiszen 2011-ben a siófoki Fodor Melinda szintén harmadik lett a döntőben.

Címkék: Nemzeti Vágta, Somogyi József, futam, lovas, döntő, kis szines