Bécsben, a Grand Prix Vienna Schwechat International Dance Open 2019 nemzetközi világkupa versenyén Biczó Lili nem talált legyőzőre és a dobogó legfelső fokára állhatott fel első éves felnőttként, lyrical kategóriában.

Mindeközben a táncsport műfajában Budapesten a MOM Sportközpontban az év legrangosabb versenye, a Magyar Bajnokság zajlott, csodálatos, pazar körülmények között.. Nagy a tét ezeken a versnyeken, hiszen ezek után derül ki, kik lesznek a 2019 évi válogatott kerettagok, illetve kiket delegál a szövetség a Világ- és Európa Bajnokságokra.

A versenyen 11 pontozóbíró értékelte a táncosokat, a pontozóbírói panel nagy része külföldről érkezett a verseny tisztasága érekében. Csupán 4 hazai, a többiek többek között Belgiumból, Oroszországból, Olaszországból, Görögországból, Bulgáriából, Horvátországból, Lengyelországból, Romániából, Litvániából, Anliából, Lettországból..és még sorolhatnánk, érkeztek.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Bódis Botond-Kiss Flamina Hanna standard és latin-amerikai táncokban is az 1. helyezést hozták haza, ezzel ők a gyerek korosztály 2019 évi kétszeres Magyar Bajnokai! Latin-amerikai táncokban elsöprő győzelmet arattak, hiszen a kiadható 44 db. 1. helyezésből 43 darabot kaptak.

Ugyanebben a korosztályban Landi Dominik Balázs- Balassa Bíbor a 12 párból épphogy lemaradva a döntőről a 7. helyen zárt!

Junior II-es korosztályban 20 párost felvonultató mezőnyben mindkét páros a középdöntőig menetelt.

Házas Ádám-Paluska Emese a 9. helyen, Kovács Péter Benedek (aki a verseny ideje alatt 39 fokos lázzal táncolt) -Bódor Lili a 11. helyen végzett (Lili a Valcer TSE igazolt versenyzője).

A következő nap rendezték meg ugyanennek a korosztálynak a WDSF Open latin nemzetközi versenyét, ahol Kovács Péter Benedek-Bódor Lili egy ukrán párossal holtversenyben a 9. helyen, Házas Ádám-Paluska Emese pedig a 11. helyen végzett. 2019.02.09-n pedig a Magyar Táncsport Szakszövetség 10tánc és gyerek 8tánc Magyar Bajnoksága került megrendezésre Szentesen,ahol Bódis Botond-Kiss Flamina Hanna megszerezte a 4. magyar bajnoki címét.

Landi Dominik-Balassa Bíbor a 8. helyen végzett, junior II korosztályban pedig Házas Ádám-Paluska Emese a 9. helyen zárt az év legrangosabb eseményén! A Bódis-Kiss páros nem csupán 4-szeres Magyar Bajnok immár, hanem ők vezetik az Európai Ranglistát, csaknem 90 párosból úgy standard, mind latin-amerikai táncokból.

Címkék: bnk dance studio, bécs, budapest, kis szines