A Honvédelmi Minisztérium október 23-a, nemzeti ünnepünk alkalmából az együttműködő társadalmi szervezetek részére rendezett ünnepséget Budapesten, a Stefánia Palotában.

Az október 18-ai eseményen Erdélyi Lajos a HM humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára köszöntötte az esemény résztvevői és adott át miniszteri elismeréseket a honvédelem érdekében tevékenykedő személyeknek, köztük somogyiaknak.

Maléter Pál emlékérmet vehetett át az egykori 56-os elítélt Molnár János nyugállományú ezredes. A kaposvári főtisztnek a helyettes államtitkár mellett Maléter Pál özvegye, Gyenes Judith adta át az elismerést.

A taszári Magyar Veterán Repülők Szövetsége Somogy Megyei Egyesülete részéről  Rajnai Vilmosné nyugállományú főtörzsőrmester az Aranykor kitüntető cím bronz, míg Somogyvári Istvánné a Honvédelemért Kitüntető Cím III. fokozatát vehette át.

A kaposvári Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományúak Klubja tagja, Farkas Béla nyugállományú főtörzszászlós az Aranykor Kitüntető Cím bronz fokozatában részesült.

A Marcali Bajtársi Egyesület részéről Illésné Bene Judit, a Bajtársi Dalárda eddigi művészeti vezetője tevékenysége elismeréséül honvédelmi miniszteri emléktárgyat vehetett át az ünnepi eseményen.

Címkék: 1956, honvédelem, kitüntetés, kis szines