Az International LashAgora Championship a szempilla-építők egyik legrangosabb megmérettetése, mely évről-évre Bécsben kerül megrendezésre. Több országból érkeznek ide szakmabeliek, hogy összemérjék tudásukat.

Idén 10 ország képviselője között több magyar is elindult, a kaposvári színeket pedig Csutorás Zita képviselte, aki nem mondható rutinosnak a szakmai versenyekben, az idei mindössze a második erőpróbája volt szakmai pályafutása során.

null

A két napos rendezvényen több kategóriában keresték Európa legjobb pillaépítőit. A kaposvári lány két modellel, négy kategóriában indult, és minden kategóriában előkelő eredménnyel zárt. Az 5-6D Volumen illetve a Classic kategória első helyezése mellé, a 2D Volumen és a Light Volumen második helyezésével térhetett haza.

- Nem számítottam ilyen eredményekre. Hatalmas öröm számomra, hogy ennyi év kemény munka után a legjobbnak mondhatom magam két kategóriában is. Azért is nagy boldogság ez nekem, mert voltak olyan versenytársaim is, akiknek a munkáit a közösségi felületeken csodálni szoktam, és sikerült őket megelőzve nyernem. Több hetes felkészülés előzte meg a versenyt, boldog vagyok, hogy beérett a munkám gyümölcse - összegezte gondolatait az újdonsült bajnok.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Az értékelés során a szakmai zsűri tíz szempont alapján, nagyon szigorú elvek szóerint vizsgálta a versenyzők munkáit. Olyan kritériumokat figyeltek, mint általános összhatás, tisztaság, technikai részletek, szín, szimmetria, kidolgozottság, telítettség, szóval magas lécet kellett megugrania a versenyzőknek.

Zita számára ez a siker hatalmas motivációt adott a jövőre nézve, és eltökélt szándéka, hogy átadja tudását a tanulni vágyó szempilla-építőknek.

Címkék: csutorás zita, szempilla, bajnokság, siker, kis szines