A Németh István Program keretén belül 5,2 milliárd forintot fordít a város a pihenőpark és az épületek kialakítására. Helyet kap itt mások mellett a civilek háza, több informatikai cég és egy csaknem 200 férőhelyes parkoló is. Utóbbi a kórházi kezelésre érkezők számára ingyenes lesz.

A régi kápolnában és amellett a Bábszíntér fog majd előadásokat tartani a gyerekeknek. A terület teljesen új funkciót kap, meghagyva egy-két régi épületet és melléjük felhúzva újakat. A belváros szívében ilyen jellegű átalakítás még nem történt Kaposváron.

null

- Egy ilyen kialakult történeti városmagnak, mint Kaposvár belvárosának ritkán adatik meg az a lehetőség, hogy szerkezetileg is belenyúljunk, hogy egy terület új funkciót kapjon. Ezt az urbanisztikában revitalizációnak, újraélesztésnek is hívják, itt stílusosan a kórház mellett. Ez egy nagyon nagy lépés, hiszen ilyen jellegű beruházás Kaposváron még nem volt - mondta a mai sajtóbejáráson L. Balogh Krisztina városi főépítész.

A bontási munkálatok javában zajlanak. A meghagyott régi épületeket újítják fel a szakemeberek, alakul egy tó medre és készítik elő a terepet az okosparknak is.

null

A kórház volt anyaépületében lesz egy informatikai inkubátorház, illetve az egykori fertőző épületben kapnak helyet majd a civil szervezetek. A teljes beruházás 5,2 milliárd forintba kerül.

- A Németh István Program részeként a kaposváriak számára egy közel 3 hektáros terület rehabilitációjáról számolhatunk be. Ez a kórháznak a volt déli tömbje, itt 14 épület állt, annak jelentős része le lett bontva és átadjuk a városnak, hisz a kórház egy tömbbe került a másik oldalra és itt gyakorlatilag egy hat szakaszból álló beruházás készül - tette hozzá Szita Károly, Kaposvár polgármestere.

A kórház déli tömbjének átalakítása és felújítása várhatóan 2019. augusztusának végére készül el.

Címkék: déli tömb, németh istván program, kórház, kis szines