Kisgyerekek segítségével rakta le Szita Károly polgármester a beruházás alapkövét ma délután.

Az építési területen egyelőre a régi használhatatlan épületeket bontják el. A mai ünnepségen elhangzott: a város több mint fél milliárd forintért vásárolta meg az államtól, a csaknem három hektáros területet. A látványtervek szerint pedig így mutat majd a régi kápolna, ami a Bábszíntérnek ad otthont, az egykori anyaépületből kialakított informatikai képző központ és felülről a teljes terület a csaknem 200 parkolóhellyel.     

- Plázát akartak ide építeni, nagy bevásárló központokat, élelmiszeráruházat. Gondoljanak csak bele, amikor most sem lehet megállni ezen a környéken, akkor az milyen zsúfoltságot okozhatott volna még ezt követően. A kaposváriak úgy döntöttek, hogy nem azt szeretnék. Hanem szeretnék ezt a területet megtartani önmaguknak a tekintetben is, hogy megőrizzék azt, ami szép és továbbfejlesztik azt, amit a mindennapokban is használni tudunk - mondta Kaposvár polgármestere, Szita Károly.


Ilyen lesz a kórház déli tömbjeIlyen lesz a kórház déli tömbjeIlyen lesz a kórház déli tömbjeIlyen lesz a kórház déli tömbje
Ilyen lesz a kórház déli tömbje
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A 180 milliárdos Németh István Program részeként 5,2 milliárd forintot fordít erre a területre a város. A megmaradó épületek átalakítása és a parkolóhelyek mellett egy 2x1 sávos út is épül a Bajcsy-Zsilinszky és a Fő utca között, lesz sétány, fasor, tó és szökőkút is. Ezek mellett egy öko-okos park is épül. 

- Elsődleges cél volt egy olyan parknak a kialakítása, ami máshol nincs. Valószínűleg ha ez megépül, akkor a jövőben az országban gomba módra fognak az ilyen jellegű parkok kinőni a különböző városokban - mondta a Szemeco Kft. ügyvezetője, Nagy György.

A mintegy 200 férőhelyes parkoló fizetős lesz, de akik a kórházba érkeznek vizsgálatra, vagy kezelésre, azok ingyen vehetik majd igénybe. A beruházást a tervek szerint jövő nyár végére fejezik be.

Címkék: déli, tömb, alapkő, kórház, gazdaság