Hét ország tizennyolc fényművésze száll majd versenybe a Berlini Fényfesztiválon, mely az egyik legelismertebb fényfesztivál a világon. Feladatuk az lesz, hogy egy a tévétoronyra vetített látványos háromdimenziós produkcióban keltsék életre a „Let’s create a better tomorrow” (Teremtsük egy jobb holnapot!) mottót.

Új elem az idei berlini fesztiválon, hogy az Eurovíziós Dalfesztiválhoz hasonlóan a Festival of Lights is szavazással választja ki az egyes országokat képviselő művészeket. A berlini fesztiválra Magyarország is nevez majd egy fényművészt. A közönség fogja eldönteni, hogy ki képviselje Magyarországot. Itt a három magyar döntős, EPER, Kiégő Izzók („Glowing Bulbs”) és Körmöczi Károly munkáját lehet megtekinteni.

Az elkövetkező hetek során az E.ON és a Fényfesztivál közös kampányt indít közösségi oldalain, hogy szavazásra buzdítson, melynek során várhatóan milliókat érnek majd el Németországban és más európai országokban. Magyarországon augusztus 23-én kora este indul a szavazás, az E.ON Facebook oldaláról, illetve az eon.hu főoldalán is közzétett hír visz át arra az oldalra, ahol szavazhatnak az érdeklődők. Az előzetes szavazás szeptember 7-én zárul. Az egyes országok nyerteseit ezután közzéteszik az E.ON és a Fényfesztivál honlapján, valamint a közösségi oldalakon is.

A Magyarországot képviselő győztes fényalkotása a berlini TV-toronyra vetítve lesz látható Európa legnagyobb fényfesztiválján, október 5-14 között! Ebben az időszakban kerül majd sor a szavazás második fordulójára, amikor is az első fordulóban nyertes, az egyes országokat képviselő művészek közül lehet majd szavazni a Festival of Lights fődíjának, az E.ON Nagydíjának a nyertesére, aki a rangos elismerés mellett a verseny 5 ezer eurós fődíját is hazaviheti.

Az E.ON már évek óta a Berlini Fényfesztivál fő támogatója, idén először pedig az esemény kizárólagos védnöke.

Címkék: Eon, fényművész, közönség, művész, szavazás, magyar, kis szines