A zánkai és a fonyódligeti Erzsébet táborokba a nyári hónapokban több ezer gyermek látogat el heti turnusváltásokban. Számukra tartanak a rendőrség munkatársai prevenciós napokat az ottlétük alatti időben. Ennek keretében a táborozók bepillanthatnak a rendőrség munkájába: lehetőségük van elsajátítani az ujjlenyomat-készítés folyamatát, megtekinthetik a szolgálati kutyák bemutatóját, valamint bepillanthatnak a bűnügyi technikusi munka rejtelmeibe.


Police.huPolice.huPolice.huPolice.hu
Police.hu
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A nyári táborok programjai között közlekedésbiztonsággal kapcsolatos feladatok is szerepelnek: az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság és a Honda Safety jóvoltából a gyermekek kipróbálhatják a segédmotoroskerékpár-szimulátort, valamint tesztek formájában ismerkedhetnek a közlekedési szabályokkal.

A kisebbek számára a rendőrök aszfaltrajzversenyt szerveznek és bűnmegelőzési témájú színezőkkel igyekeznek felkészíteni őket a szünidei időtöltés veszélyeinek megelőzésére. A nyolcadik osztályos tanulók a Sulimoped-program keretében elméleti és gyakorlati oktatásban vehetnek részt, majd sikeres vizsgát követően térítésmentesen juthatnak segédmotoros-kerékpár vezetésére jogosító engedélyhez - írja a Police.hu.

Címkék: baleset-megelőzés, bűnmegelőzés, Erzsébet, tábor, rendőrség, kis szines