A Németh István Program célja az, hogy a fejlesztések eredményeképpen a kaposváriak jobban éljenek! Három év alatt óriási összeget, 185 milliárd forintot költhetünk el ennek érdekében. Az élet szinte valamennyi területén - gazdaság, kultúra, sport, infrastruktúra, környezetvédelmi beruházások, városüzemeltetés - előrébb lépünk, s minden egyes fejlesztésünkkel közösségünk gyarapítását szolgáljuk - mondta el a nemethistvanprogram.hu honlap bemutatóján Borhi Zsombor alpolgármester.

- Az a célunk, hogy a kaposváriak naprakész információval rendelkezzenek minden olyan beruházással kapcsolatban, amelyért keményen megdolgoztak. Városszerte mintegy hetven beruházás zajlik, mostantól pedig virtuálisan is részesei lehetünk az évszázad beruházási programjának. Az országosan is egyedülálló túra különlegessége az, hogy a levegőből, a város 14 pontjáról lehet körbenézni és megtekinteni az építkezéseket egy ritkán látható perspektívából is. A képállományt negyedévente, évszakonként megfotóztatjuk, hogy az építkezések folyamata, városunk átalakulása a magasból is követhető legyen - tette hozzá az alpolgármester.

null

A 360 fokos, nagy felbontású panorámafotók között szabadon lehet túrázni. A képek már önmagukban is élményt nyújtanak, azonban a hozzájuk kapcsolt információk adják meg a teljes értéküket. A pulzáló sárga ikonokra kattintva jelenik meg egy-egy fejlesztés adatlapja, amelyen az adott beruházás követhető nyomon a kezdetektől az aktuális állásig.

Az adatlap jobb szélén a teljes Németh István Program húsz legfrissebb hírének címe található, a linkekre kattintva megjelenik a teljes hír tartalma. A hírek könnyen megoszthatóak a közösségi médiában. Kaposvár logójára kattintva Szita Károly polgármester köszönti az érdeklődőket.

Baloldalt, alul a program hivatalos Facebook-oldalára lehet átnavigálni, amelyen érdekességekkel, aktualitásokkal találkozhatunk. A másik ikon, egy bekarikázott „i” betű pedig a Túraismertető menü, amely segíti a virtuális túra könnyebb és élvezhőbb használatát. Lehetőség van váltogatni a nézetek között, valamint megosztani a híreket a közösségi médiában.

A túra különlegessége, hogy okostelefonról is működik, az ingyenes Cardboard alkalmazás letöltésével pedig „virtuális valóság”-szemüveg segítségével is körbenézhetünk Kaposvár felett. A nagyobb beruházások már elérhetőek a túrában, a kisebbek feltöltése pedig hamarosan megkezdődik.

Címkék: németh istván program, weboldal, kaposvár, kis szines