Az egyik dél-balatoni kutyabarát vitorlás klubban nyitották meg az idei nyári szezont azoknak, akik szeretik négylábú kedvenceikkel felkeresni a tavat. A Kutyabarát Balaton az idei évben már egy 72 oldalas hasznos információkkal teli magazinnal jelentkezett a szezonra. Emellett programokat is szerveznek.

- Nagyon sok olyan kampány jellegű megmozdulásunk is van és lesz, ami szintén a kutyásoknak fog kedvezni. Ilyen például a június utolsó hétvégéjén megrendezésre kerülő Dog Beach Fest nevű fonyódi rendezvény - tette hozzá Sziládi-Kovács Tibor, a Kutyabarát Balaton Élménykalauz alapítója.

null

A Balatoni Kör tagjai is rájöttek, hogy a több tízezer ebtulajdonos jelentős bevételt tud termelni számukra és érdemes nekik is kínálni szolgáltatásaikat.

Az északi part egyik legnagyobb kulturális rendezvénysorozata is csatlakozott a kutyabarát helyek sorához. A Művészetek Völgye már nem csak itatókkal és etetőkkel várja a kutyásokat, hanem külön helyet is kialakítottak számukra.

A szezonnyitón elhangzott, a felelős kutyatartás nyáron nem csak a forróságtól való védelmet jelenti, hanem például a különböző betegségektől is. A szúnyogok által terjesztett szívférgesség az elmúlt tíz év alatt alakult ki hazánkban és akár kedvencünk életébe is kerülhet egy szúnyogcsípés.

A különböző nyári programokig a Balaton két kutyabarát strandja, a fonyódi és a balatonföldvári is várja a négylábú kedvenceket.

Címkék: kutyás strand, szezon, balaton, kis szines