Már az első foglalkozáson egy önálló feladatot kaptak a fiatalok a kaposvári Skool Klubban. Az eddig csak Budapesten elérhető Skool Klub ebben a hónapban 7 vidéki helyszínen is indított képzést lányoknak.

- Amit mi elkezdtünk az egy nagy mérföldkő az életünkben. Itt a lányok 10 héten át szombatonként másfél órában ingyenesen tanulnak programozni. Ennek az a célja, hogy lássák milyen izgalmas ez a világ - tette hozzá Guzsaly Péter, a Technológiai Oktatásért Alapítvány menedzsere.

null

Kaposváron a márciustól működő Digisuli ad otthont a képzésnek.

- Az informatikus szakmában viszonylag alacsony a lányok létszáma. Szeretnénk elhitetni velük, hogy ők is nagyon jók lehetnek az informatikában. Szeretnénk a sztereotípiákat megszűntetni - válaszolta Dr. Honfi Vid, a Digisuli szakmai vezetője.

Jelenleg a somogyi megyeszékhelyen 12-en kezdték el a programozást, aminek a költségeit az alapítványon keresztül informatikai cégek fedezik.

Kaposvár kiemelten támogatja az informatikus képzést.

- A Modern Városok Program keretében, a kormány támogatásával létrehozunk egy modern szoftverfejlesztő és képző központot, ahová várjuk majd az informatikai cégeket - mondta Borhi Zsombor, Kaposvár alpolgármestere.

null

Ebben a központban a cégek különféle képzéseket is szerveznek saját és leendő munkatársaik számára.

Címkék: Skool Klub, programozás, lány, kis szines, kaposvár