Április óta gyártják a térbukoló-elemeket az osztopáni közmunkások.

- Napi 200-250-et is csinálunk. Így már megcsináltunk 8 ezer darabot ezekből az elemekből - tette hozzá Bogdán László.

Az elemeket száradás után kiveszik a formából és helyben fel is használják. Eddig több száz méternyi járda és út újult meg ezekből.

Így készülnek a térkövek

Az iskola előtt is új utat építettek a közmunkások által kiöntött térburkolatokból. Így könnyebben járnak be az autók az intézmény mögötti óvodához és a konyhára.

Az önkormányzat a Helyi Értékteremtés elnevezésű pályázaton nyert több mint 5 millió forintot a járda és útfelújításra és az ehhez szükséges elemek legyártásához.

- Olyan bejáratokat tudunk készíteni ami tényleg beleillik a környezetbe és emeli annak az értékét és időtálló is lesz, úgyhogy nagyon szeretnénk ha ezek a pályázatok többször is sikerülnének. Így több embernek tudnánk munkát adni, ráadásul ők is értéket hoznak létre. Ezt pedig a falu nagyon támogatja - tette hozzá Kovács Béla László, Osztopán pogármestere.

A polgármester hozzátette: több utcában és a temetőnél is megújult az útburkolat. Ilyen nagyszabású útfelújítást saját forrásból nem tudtak volna megvalósítani, hiszen ennek költésgei akár a több 10 millió forintot is elérhetik.

Címkék: közmunkások, útburkolat, osztopán, kis szines