Jegyzetelve, meg-megállva járta végig Kaposvárt az a felkészítő csapat, amelyet a Magyar Turisztikai Ügynökség és a város szakértői alkottak.

Azzal, amit ma láttak elégedettek voltak. Egy délelőtti sajtótájékoztatón azt kérték a városlakóktól, hogy következő két hétben is fokozott figyeljenek szűkebb-tágabb környezetükre.

- Ebben az utolsó két hétben különös figyelemmel legyenek közterületeinkre! Próbáljuk meg a lehető legnagyobb mértékben tisztán tartani zöld területeinket, óvni és vigyázni rá - tette hozzá Borhi Zsombor, Kaposvár alpolgármestere.

null

A két hét múlva Kaposvárra érkező nemzetközi zsűri egy hét órás városnéző kiránduláson vesz majd részt.

- Az útvonal, ahol a zsűri bírál, annak a kiválasztása is egy komoly feladat volt, és ebben sokat segítettek az itt levő szakemberek, hiszen mi is más szemszögből látjuk a várost, ők is és kettőnknek kellett egyeznie, hogy benne legyen az ősszes bírálati szempont és a városnak azok a részei kerüljenek bemutatásra, amelyek leginkább alkalmasak - válaszolta Spanyárné Halász Szilvia, az Entente Florale Europe verseny nemzetközi zsűritagja.

Az ítészek így a többi között megnézik a belvárost, ellátogatnak egy óvodába, a Berzsenyi Parkba, a Gyertyános Parkerdőbe, a Rippl-Rónai Villába és a Desedai Fekete István Látogatóközpontba is.

Mindemellett kipróbálhatják az elektromos bicikliket és a város sűrített földgázzal működő autóbuszait is.

Címkék: Entente Florale Europe, virágos kaposvár, verseny, kis szines