A kaposvári Bábszíntér az akcióval a báb és az állandó bábszínház épületének fontosságára hívta fel a figyelmet.

Nézzék meg videónkat, melyet egyszerre több helyszínen vettünk fel (Kossuth tér, Nemzetőr Sori Óvoda, Kinizsi Lakótelepi Tagiskola, Festetics Karolina Óvoda)

A bábszínház volt a téma a Nemzetőr Sori Óvodában. A világnap alkalmából több száz gyermek rajzolta le kívánságaikat egy szalagra, majd felkötötték a lufikra. A kaposvári óvodákban sokat báboznak, közel áll a gyermekekhez ez a művészeti forma.

- A báb mindent tud, minden lehet ami önmaga. Korlátai nincsenek, viszont mindig barátságos. Megbízható. A befogadás idején is sokat segít báb a gyernmekeknek - mondta Hegedüs Mária Katalin, a Nemeztőrsori Központi Óvoda vezetője.

Nemcsak az óvodában engedték el a lufikat, hanem még csaknem két tucat helyszínen. Kaposvár főterén is több száz gyermek gyülekezett. Ők is elengedték a kívánságlufikat az égbe a Bábszínház Világnapján.

- Sok-sok éve a magyar bábszínházak is csatlakoztak hozzá, Kaposvárral együtt. Terveink szerint 2018-ra felépül az önálló épületünk is, amiben egy társulatépítés is elkezdődhet. Ezt üzenjük az egész világnak a mai napon - tette hozzá Pályi János, a Bábszíntér vezetője.

Kaposvár Németh István programjában elkészülhet az új Bábszínház a kórház déi tömbjében. Itt a kápolnát újítanák fel.

A Bábszíntér az elmúlt 6 éven egyébként több mint 100 ezer nézőt fogadott az előadásaikon és kialakult egy komoly törzsközönség is.

 

Magasban a kívánság léggömbök #bábszínház #bábszíntér #kaposvar #kaposvár #világnap #dronevideos

KaposPont (@kapospont) által megosztott bejegyzés,

Címkék: bábszínházi világnap, léggömb, bábszíntér, kaposvár, kis szines