Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése júniusban fogadta el a település városmárkázási stratégiáját. Ebben már szerepelt egy arculati koncepció, amelyet alkotója továbbgondolt. Ennek köszönhetően december 8-án a testület már a város arculati kézikönyvéről dönthetett, amelyet ellenszavazat nélkül fogadott el.

Az anyag minden korábbinál nagyobb alapossággal foglalja össze a város koncepciózus megjelenésének lehetőségeit. A Kiss Miklós, Design Award díjas tervezőgrafikus által összeállított kiadvány számtalan felületen megmutatja, hogyan jelenhet meg a város nemcsak esztétikusan, de a városmárkázási stratégiában foglaltakkal is összhangban.

A vizuális egységesítés fontos állomása volt a Kaposvár-kártya megjelenésének újragondolása.

"A kártyát 2005 szeptemberében vezette be a város. A használata során kedvezményt kínálók köre azóta is változatlan, illetve a kártya által elérhető kedvezményrendszer olyan népszerű szolgáltatásokkal bővült, amelyeket kifejezetten lakossági igényre foganatosítottak. Ilyen például a rendkívül népszerű autóbuszbérlet-vásárlás. A Kaposvár-kártya ideológiáját még sok olyan szolgáltató is magáénak vallja, aki a velünk kötött szerződésének megújítása nélkül is adja az annak idején vállalt kedvezményt. A rendszer tavalyi megújítása során 15 000 aktív felhasználó váltotta ki vagy érvényesítette kártyáját. A töretlen népszerűség nem véletlen, az anyagi megtakarítás csábító lehetősége mellett a kártya mostanra sok ezer kaposvári lokálpatriotizmusának jelképévé vált"mondta el Máyerné Bocska Ágnes, a Tourinform Iroda vezetője.

null

"Amikor az arculati kézikönyvet készítő grafikussal megkezdtük az együttműködést, a Kaposvár-kártya felületét már akkor kiemelten kezeltük, hiszen tudtuk, hogy népszerűségéből adódóan annak felületén is rendkívül fontos a megújult arculat alkalmazása. A kártya új megjelenése révén rohamos sebességgel nőhet a múlt héten hivatalosan is elfogadott városarculat ismertsége, amelyet így egyre szélesebb kör köthet majd a településhez. Ez a vizuális asszociáció pedig a márkázás egyik legkomolyabb kihívása"tette hozzá Kovács Kristóf városmárka-referens.

A 2016. évre érvényesített Kaposvár-kártyák január 31-ig használhatók. A 2017. évre a régi megjelenésű kártyák is érvényesíthetőek, azonban aki új kártyát igényel, vagy most csatlakozik a rendszerhez, az már egy új megjelenésű darab birtokosa lehet.

Címkék: kiss miklós, kaposvár kártya, design, új, kis szines