Volt ahol a tűzoltók gépjárműfecskendőjével vonult végig a városon, volt ahol az alpin technika módszerét, másutt a magasból mentőt hívta segítségül a Mikulás, hogy megajándékozhassa a somogyi tűzoltók gyermekeit is. A laktanyákhoz sem érkezett üres kézzel.

Felhúzta tűzoltócsizmáját, felvette köpenyét, s minden jóval megtömött zsákját a vállára vetve betoppant a somogyi tűzoltólaktanyákba a Mikulás. Kaposváron a magasból mentő segítségével emelkedett a magasba, a harmadik emeleti tanácsteremben ugyanis majd’ száz gyermek várta érkezését. Marcaliban, Nagyatádon és Barcson is daloló gyereksereg fogadta a nagyszakállú Mikulást, akit versekkel ajándékoztak meg az apróságok.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A siófoki tűzoltók gyermekei előtt a Mikulás látogatást tett a városi kórház gyermekosztályán is, ahova elkísérték a „Szuperhősök” is. A rénszarvasok kicsit elvétették a leszállóhelyet, így a meglepetés csapatnak a tetőről kellett leereszkednie az ápolásra szoruló gyermekekhez. A délután folyamán azonban a siófoki „tűzoltógyermekekről” sem feledkezett meg.

Látogatását mindenütt mosoly és vidámság övezte, s a gyerekek mindegyike megígérte, jövőre a rosszalkodásnak híre-hamva sem lesz.

Címkék: mikulás, tűzoltóság, nagyatád, somogy megye, siófok, kaposvár, kis szines