Huszonöt együttes és énekes kap támogatást ebben az évadban a Cseh Tamás Program (CSTP) Induló Előadói Alprogramjából, míg a Klubtámogatói Alprogram révén 53 fővároson kívüli és 8 határon túli könnyűzenei koncerthelyszín jut pluszforráshoz.

A végső döntést meghozó NKA Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégium ebben az évben is elfogadta a felkért zsűri – összesen 45 könnyűzenei szakember - pontozása alapján kialakult sorrendet, viszont a támogathatók számán és a rendelkezésre álló 50 millió forintos kereten nem változtatott.

Ugyancsak eldőlt, hogy a Klubtámogatói Alprogram két pályázata révén, mely fővároson kívüli és határon túli könnyűzenei koncerthelyszínek kapnak támogatást rendszeres, élőzenei és belépős programjaik megvalósításához.

A tavalyi keretet a kollégium idén 60 millió forinttal megemelt, ám ezt is mintegy 5%-kal túllépte. Elsősorban azért, mert a testület minden megyében és egyetemi városban szeretett volna legalább egy klubot támogatni, illetve a kollégium próbált minden támogatottnak az igényelt összeghez közeli forrást megítélni.

A 78 beérkezett pályázat közül 53 támogatását javasolta a kollégium, míg a határon túli jelentkezők közül nyolc esetben ítéltek meg, összesen 16,5 millió forintot.

Kaposvárról a Hang-Ár Music Pub, valamint a Park Music Hall van ott a támogatott szórakozóhelyek között.

A teljes listát ide kattintva érhetik el.

Címkék: hang-ár, cseh tamás program, klub, park, támogatás, kaposvár, kis szines