Megkezdődött a farmerdzsekik, farmernadrágok és térdnadrágok kiosztása a MÁV-START mozdonyvezetői számára. A kollekció része a vasúttársaság azon arculati változtatásainak, amelyek keretében a vasutasok ruházata is megújul. A korábbi szolgálati öltözéket a kor követelményeinek megfelelő, kényelmes, külső megjelenését tekintve is előnyösebb egyen-formaruházat váltja.

null

Az egyen-formaruhának csak egyik eleme a mozdonyvezetők sportosan elegáns farmeröltözéke, amelyhez kánikulában jól kihasználható térdnadrág is tartozik. A farmerruházat 98 százalék pamut és 2 százalék elasztán keveréke, amely így – mind a magas pamuttartalom, mind a rugalmasságot adó elasztán miatt – rendkívül kényelmes viselet. Az új ruházat egyéb darabjait is minőségi gyapjúszövet, letisztult szabásvonalak, lélegző alapanyagok jellemzik. 

null

A férfiak zakót és nadrágot, szövetmellényt, rövid és hosszú ujjú inget, a hölgyek női nadrágot, szoknyát, rövid és hosszú ujjú blúzt kapnak, munkakörüktől függően. Folyamatosan érkeznek az új vászonruházat darabjai, azaz a női, illetve férfi dzsekik, nadrágok, mellények és sapkák is, amelyek mellett természetesen a vörös, illetve kék tányérsapkák is megmaradnak viseletként.

A kollekció a különböző időjárási viszonyokat sem hagyja figyelmen kívül: esőköpenyt és télikabátokat is osztanak – előbbit már most, utóbbit szeptembertől. Kendő, nyakkendő és póló teszi teljessé az összeállítást, mindezek kiosztása ugyancsak megkezdődött már. 

Címkék: farmer, mozdony, vezető, ruha, új, máv, 2016, kis szines