A Balatoni Hajózási Zrt. által üzemeltetett Helka és Kelén nosztalgiahajók 2016-ban ünneplik 125. születésnapjukat. A BAHART Évadnyitó Vitorlabontó Ünnepségén Dr. Bóka István Balatonfüred polgármestere így fogalmazott: „A balatoni hajóflotta két gyönyörű nosztalgiahajója, egyedi látványt és élményt kínál a Balatonra érkező vendégeknek."

Kollár József a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója a közönségnek elmondta, hogy ez az esemény különösen fontos helyet foglal el az idén 170. hajózási szezonját ünneplő BAHART rendezvénysorozatában. A jeles alkalomból a két nosztalgiahajó megújult, hogy méltón képviselje és felidézze az XIX. század végi reformkor hangulatát. A BAHART a 2016. évi hajóprogram kínálat és menetrend összeállításakor külön figyelmet fordított a nosztalgiahajók szerepére, igazodva a helyi igényekhez, a célközönség elvárásaihoz.

A beszédeket ünnepélyes tortavágással, a hajókon emléktábla elhelyezéssel koronázta meg a BAHART. A közönség pedig kedvezményes születésnapi áron próbálhatta ki a Helka nosztalgiahajót, míg a parton a Kelén reformkori kávéházat idéző újragondolt belső terébe lehetett bepillantani.

Címkék: Helka, Kelén, hajó, Balaton, kis szines