2016.február 19-20-án rendezték meg a XVI. TUDOK Humán- és Társadalomtudományi Tematikus konferenciát. A Kutató Diákok Alapítvány által szervezett országos versenyen középiskolás diákok mutathatták be legfrissebb kutatásaikat.

A megmérettetésen Kaposvárról Orsós Viktória 9. évfolyamos tanuló vett részt, aki a Hátrányos Helyzetű Tanulók Arany János Tehetséggondozó Program diákja. Viktória remek teljesítménnyel szerepelt, és bejutott az országos döntőbe, ami 2016. április 1-2-án kerül megrendezésre Szolnokon. A tét igen nagy, hiszen a döntő díjazott kutatásaiért a diákok 20-30 többletpontot kaphatnak felsőoktatási felvételijük esetén.

tudományos verseny

Témája a serdülőkori depresszió volt, amelynek aktualitása ma kiemelt fontosságú a középiskolások egyre nagyobb mértékű érintettsége miatt. A tematikus konferenciának az ELTE Gyakorló Gimnáziuma adott otthont.

A tanuló a Táncsics Mihály Gimnáziumba jár, mellette a Kaposvári Klebelsberg Középiskola tehetség mentoráló programjában vesz részt. Mentora: Hujber Tamásné mesterpedagógus, kollégiumi nevelőtanár.

Címkék: tudományos verseny, Klebelsberg, országos, döntő, kis szines