Volt hogy 7 ezren is hűsítették magukat a forró nyári hétvégéken a Virágfürdőben. Nemcsak a látogatók, hanem a forró napok száma is rekordot döntött. Tavaly ugyanis 5-ször adott ki hőségriadót az ÁNTSZ. Aki csak tehette a vízbe menekült.

Nemcsak nyáron, most is népszerű a Kaposvári Élmény és Gyógyfürdő. Ulrich Sándorné például amikor csak teheti eljön a termálba.

- Nagyon jó a víz jót tesz a forgónak ilyen idős korban nagyon jó ez a gyógyvíz - mondta elégedetten Ulrich Sándorné.

A Kaposvári Fürdőbe tavaly átlagosan 10 százalékkal többen érkeztek mint 2014-ben. Sőt, júliusban 32 százalékkal nőtt a vendégforgalom az egy évvel korábbihoz képest. Az ügyvezető szerint ez nemcsak a hőségriadónak köszöhető.

null

- Én bízom benne, hogy egy stabil jól megszokott színvonalat kapnak itt. És mindig próbálunk egy kicsi valami jobb minőségű szolgáltatást is hozzátenni, vagy valamivel kedveskedni amivel egyénivé válhatunk - válaszolta Szabó Löffler Zita, a Kaposvári Élmény és Gyógyfürdő ügyvezetője.

Az Igali fürdőben a napokban is sokan áztatták magukat a 36 fokos kinti medencében. Itt is rekord évet zártak tavaly. 50 ezerrel, azaz 35 százalékkal nőtt a fürdőzők száma. Nyáron rengeteg programmal várták a vendégeket és az árakat sem emelték. Az ide látogatók a város turizmusát is élénkítette.

- Azt gondolom, hogy a nyári időszakra senki nem panaszkodhat. Illetve emondhatom azt, hogy a működtetésünkben van egy hotel ami szintén 80 százalékos telítettséggel működik egész évben. Ez szintén köszönhető annak, hogy itt is utalványokkat lehet felhasználni - tette hozzá Pozsár Mónika, az Igali Fürdő ügyvezetője.

Marcaliban is átlagosan 10 százalékos vendégforgalom növekedést regisztráltak. Ide több német, orosz és svéd érkezett. A szakemberek abban bíznak idén is tartani tudják a tavalyi vendégszámot.

Címkék: Igal, rekord, év, 2015, fürdő, Somogy, kis szines, Kaposvár