Épp egy héttel ezelőtt adták át hivatalosan is Kaposvár vadonatúj autóbuszflottáját. A negyven darabos buszpark fokozatosan áll forgalomba.

- November 16-án üzemkezdettől, tíz darab forgalomba állt és ettől folyamatosan november végéig forgalomba fogjuk állítani az összes járművünket - árulta el Veizer Jánosné, a Kaposvári Közlekedési Zrt. vezérigazgatója.

A kaposváriak nagyon várták már az új buszokat. Sokan a sofőröknél érdeklődtek a részletekről.

- Szinte azt lehet mondani, hogy alig várták, hogy megjöjjenek. Főleg ugye az időseknek nagyon fontos, hogy nem kell lépcsőt járni, nagyon könnyen fel tudnak az autóbuszra szállni. Csöndesek, kényelmesek, jó a fűtés, jó a hűtés, úgyhogy nagy volt az érdeklődés és nagy volt a várakozás - mondta Horváth László, gépkocsivezető.

Van, aki ma délelőtt próbálta ki először a világ legkorszerűbb autóbuszát.

- Nagyon szépek ezek a buszok, én még nem ültem rajta, ez lesz az első alkalom, úgyhogy nagyon kíváncsi vgyok, hogy hogyan néz ki belülről - válaszolta Varga László.

null

Az idősek mellett talán a napi rendszerességgel utazó kisgyermekes szülők örültek a leginkább a flottacserének.

- Én a babakocsisokkal teljes mértékben egyetértek, mikor arról beszélek, hogy vannak ezek a régi Ikarus buszok és nehéz feltenni, még nekem is férfiként. Igazándiból örülök neki és nagyon-nagyon várom - tette hozzá Somodi Róbert.

A kaposvári autóbuszpark azonban nemcsak azért egyedülálló az országban, mert egyszerre lett kicserélve az összes jármű, hanem azért is az oldalukat híres kaposváriak portréja fogja díszíteni. Öt autóbuszon már szerepel egy-egy arc: Csik Ferencé, Guba Sándoré, Kaposi Móré, Kaposváry Györgyé és Rippl-Rónai Józsefé.

Arról, hogy még kiknek az arcképe kerüljön fel az autóbuszokokra - akárcsak a járművek színéről - a városlakók dönthetnek majd. Szita Károly polgármester, a Rádió Mostnak adott szokásos kedd reggeli interjújában elmondta: a kaposváriak ötleteit a jelöltekre januártól várják majd és a tervek szerint negyedévente 5-10 buszt neveznek majd el így.

Címkék: cng, bordó, negyven, busz, új, Kaposvár, kis szines