"Az, ami ma Kaposváron történik várostörténeti pillanat, s már nem a felzárkózásról szól. Mi, kaposváriak ma már vagyunk annyira erősek, hogy ne irigykedve figyeljük a nálunk gazdagabb városok lehetőségekkel teli életét, hanem élére is álljunk bizonyos kezdeményezéseknek" - mondta Szita Károly, Kaposvár polgármestere az új buszok Kossuth téri ünnepélyes átadásán. 


Bordóba öltözött a belvárosBordóba öltözött a belvárosBordóba öltözött a belvárosBordóba öltözött a belvárosBordóba öltözött a belvárosBordóba öltözött a belvárosBordóba öltözött a belvárosBordóba öltözött a belváros
Bordóba öltözött a belváros
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A város polgármestere hangsúlyozta: a kaposváriak közössége az elmúlt két és fél évtizedben nemcsak álmodozott a nyugati életszínvonalról, hanem folyamatosan, tudatosan dolgozott annak elérésén, s ennek köszönhetően Kaposvár egy büszke, sikeres korszakba lépett.

"Eddig Magyarországon az volt a jellemző, hogy nálunk szerencsésebb országok kiselejtezett eszközeit használtuk, mondván, nekünk még jó lesz. S persze jobbak is voltak azoknál, amelyeket évtizedeken keresztül koptattunk. 25 évvel a rendszerváltozás után azonban nem érhetjük be ennyivel. Nem érhetjük be azzal, hogy folyamatosan fel akarunk zárkózni a nyugathoz, miközben vannak olyan hazai közösségek, s ilyen a kaposváriak közössége is, amelyek készen állnak arra, hogy ne csak követői, üldözői legyenek annak a színvonalnak, amely Nyugat-Európában megszokott, hanem az élet egyes területein élére is álljanak bizonyos kezdeményezéseknek" - fogalmazott Szita Károly.


Egy különlegességgel is készültek a kaposváriaknak.Egy különlegességgel is készültek a kaposváriaknak.Egy különlegességgel is készültek a kaposváriaknak.Egy különlegességgel is készültek a kaposváriaknak.
Egy különlegességgel is készültek a kaposváriaknak.
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

- Magyarországon még nem történt olyan, hogy egy város a helyi közösségi közlekedést ellátó teljes buszflottáját egy időben meg tudta volna újítani, ez a beruházás tehát példátlan siker, a kaposváriak sikere - mondta Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedési államtitkára.

A kormány képviselője kiemelte: mind több embert kell megnyerni a közösségi közlekedés ügyének, mert költséghatékony és környezetkímélő alternatívája az autós közlekedésnek, és közösségerősítő szerepe is van.

A Kaposvári Közlekedési Zrt. vezérigazgatója, Veizer Jánosné rendkívüli ünnepnek nevezte a buszátadást: "A mi szakmánkban egy-egy új autóbusz üzembe helyezése is ünnep, ám azt, hogy valamennyi gépjárművünk helyett újakat kaphassunk, azt többnyire az ember az egész életében sem érheti meg."

Az ünnepségen Johan Björnör, az MAN Truck & BUS AG alelnöke, a cég kelet-európai régiójának vezetője egy szimbolikus kulccsal adta át Szita Károlynak a kaposváriak új buszait.

Emellett szintén kedden adták át a gázüzemű buszok tankolásához szükséges gáztöltő állomást is. A Városliget mellett található nagy teljesítményű kompresszorokkal akár néhány perc alatt fel lehet tölteni egy buszt.

null

A beruházás a KÖZOP-5.5.0-09-11-2015-0004 azonosítószámú projekt keretében, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Címkék: negyven, bordó, új, buszcsere, flotta, busz, 2015, Kaposvár, gazdaság, kis szines